Reading Recovery

Reading Recovery er et undervisningsprogram, udviklet i New Zealand, til glæde for utallige børn som herved er kommet godt i gang med at læse og har bevaret læselysten.

Alle børn skal have en chance for at komme godt i gang med at læse allerede fra skolestarten.

Det er netop i skolestarten at nogle børn, i en periode, har brug for mere hjælp end dansklæreren har mulighed for at give. Vi tilbyder disse børn 30 minutters daglig intensiv undervisning af en uddannet Reading Recovery lærer, som målretter undervisningen så motivationen optimeres og barnet får rig mulighed for at udvikle sine læsekompetencer.

I hver undervisningslektioner læses der ca. 4 bøger. Der skrives og arbejdes med sætninger, ord og bogstaver. Målet er, at barnet skal nå op på klassens niveau gennem kort tid. De fleste børn viser store fremskridt og er i stand til at indhente klassens gennemsnitlige læseniveau.